NU STARTAR TOLFTE MÅNADEN I PROGRAMMET

NEDTRAPPNING

Den här månaden ska du trappa ner ditt dagliga intag av kolhydrater till 25 g per dag. Du ska inte ligga under 25 g kolhydrater per dag om du har typ 1-diabetes.

Läs igenom informationen på sidan och klicka dig sedan vidare till dina uppgifter.

HUR HAR DET GÅTT FÖR DIG?

Nu är du framme vid din sista månad av programmet och det är fantastiskt att du kommit hit. Förhoppningsvis har din kropp anpassat sig till att äta mat som gynnar dig och din hälsa.

Du har förmodligen blivit symptomfri från din typ 2-diabetes och ditt blodsocker ligger på en normal nivå.

Fortsätt nu att äta som du har gjort under detta program så kommer du att leva symtomfri resten av ditt liv. Om det är så att du börjar med att äta lite mer kolhydrater än vad programmet visar dig så var vaksam så att ditt blodsocker inte stiger. 

Stiger blodsockret så äter du mer kolhydrater än vad du tål.

HAR DITT BLODSOCKER INTE GÅTT NER?

Om ditt blodsocker inte har gått ner till en normal nivå fast du har följt programmet kan det vara så att du behöver gå ner mer i vikt, om du forfarande har en övervikt. Framför allt om fetman är som störst runt din mage.

Det kan även vara så att du har diabetesformen LADA som du läste om i Modul 3Prata med din diabetessköterska om att ta ett prov för att ta reda på om du har LADA i ställer för typ 2-diabetes.

Även om du inte nått hela vägen fram så hoppas jag att du ändå har fått hälsovinster av programmet. Fortsätt att äta mat med ett lågt innehåll av kolhydrater och var snäll mot din kropp.

Fortsätt att använda appen Lifesum det är ett mycket bra verktyg för din fortsatta resa mot mer hälsa.

SISTA MÅNADEN

Gör nu din sista månads uppgifter och njut av livet och att du har kommit ända hit. Fortsätt med att röra på dig fysiskt, det är viktig för att du ska kunna normalisera ditt blodsocker.

Oavsett om det har varit svårt eller enkelt att komma hit så har det precis varit som det ska vara. Stressa inte fram något utan låt det ta tid. För varje liten förändring är en framgång. Ibland är det 2 steg bakåt och ett steg framåt. 

Vi är bara människor som gör så gott vi kan efter vår förmåga just nu.

Det är livet!

TACK FÖR DEN HÄR TIDEN

Det har varit en ära för mig att få vägleda dig till att du har eller är på väg att äta dig symptomfri från din typ 2-diabetes och att du har eller är på väg att normalisera ditt blodsocker. 

Jag önskar dig av hela mitt hjärta all lycka och framgång i livet!


Vänligen
Ann Christin